toyota forums   toyota forums

Go Back   Toyota Forum > Toyota Forums (Toyota Cars) > Toyota Tercel Forum

Toyota Forum: Paseo. Battery died. Charged it. When installed - gauge cluster & side markers flash
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-03-2020, 06:16 PM
markymayhem markymayhem is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 1
Default Paseo. Battery died. Charged it. When installed - gauge cluster & side markers flash

OK this is so weird.
1992 Paseo 5spd 155,000 miles.
I let it sit a while, and the battery was low. It cranked and wouldn't start because the battery was just too low. As I was getting out of the car, I noticed the gauge cluster lights flashing or something, I didn't pay much attention at the time, but I unhooked the negative battery terminal [I was going out of town] to be safe.

So - I just charged the battery up. It's showing 12.8 volts, 400 CCA - so not GREAT.

Also it pretty grody. And the positive terminal has a brass terminal with a screw connector for the ring terminals on the positive battery lead in the car to screw on to. It's stuck on it's terminal GOOD, and got pretty good green crud underneath it.

So - I install the battery. Instantly, no key in the ignition - the side markers start to flash, along with a relay click sound.

Look in the car, and the gauge cluster lights [not the "idiot" lights, the night time so you can see the gauges lights] are also flashing in time with the side markers.

turn the key, and the flashing stops. No crank though.

Screw around enough and the flashing stops.

Try to start the car, again no crank and after trying to start the car the flashing begins again.

& keeps going with the key removed.

It was night, so I just unhooked the negative battery terminal. But not after pulling the main relay under the hood & reinstalling, and pulling the EFI fuse and reinstalling.


Also hitting the hazard lights turns them on and lights up the blinker lights on the gauge cluster, which hadn't been lighting up with the cluster lights.

HELP PLEASE!

Thanks, Mark

Last edited by markymayhem; 01-03-2020 at 06:21 PM.
Reply With Quote

Reply

Tags
electrical, flashing dash

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 07:02 AM.


Advertisements





Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
toyotaowners.net recognizes that "Toyota", it's logos and various model names and numbers are registered trademarks of Toyota Motor Corporation. These terms are used for identification purposes only. toyotaowners.net is not affiliated in any way with Toyota Motor Corporation. or any other company listed herein. All information on this site is the opinion of its members and not the opinion of the site itself. ©2017 Madison Ross Media Group. All rights reserved. Content published on ToyotaOwners.net requires permission for reprint.
MADISON ROSS MEDIA GROUP MARKETPLACE
Need products for your Toyota? Check out your options at the links below: